THRV Isı Geri Kazanım Cihazları

01 Genel Bakış

Yüksek ısı geri kazanım verimini düşük enerji tüketiminde sağlar.Gelişmiş bileşenler ve kontrol sistemleri ile tasarlanmıştır.%75’e varan ısıl verime sahip ısı geri kazanım eşanjörü.Sessiz çalışma özelliğine sahip kendinden motorlu fanlar.Kanal tipi elektrikli ısıtıcı ve/veya sulu son ısıtıcı seçenekleri.

02 Ürün Açıklaması

Yüksek ısı geri kazanım verimini düşük enerji tüketiminde sağlar.Gelişmiş bileşenler ve kontrol sistemleri ile tasarlanmıştır.%75’e varan ısıl verime sahip ısı geri kazanım eşanjörü.Sessiz çalışma özelliğine sahip kendinden motorlu fanlar.Kanal tipi elektrikli ısıtıcı ve/veya sulu son ısıtıcı seçenekleri.

Opsiyonel Özellikler

✓ By-pass havalandırması
✓ Isıtma/Soğutma vanası kontrolü Heating
✓ İç ortam kirlilik kontrolü
✓ Nem kontrolü
✓ Haftalık/Aylık/Günlük zaman programlayabilme

THRV serisi ısı geri kazanım cihazları ses ve ısı yalıtımlı kauçuk izolasyonlu tek cidarlı panellerden oluşmaktadır. Cihazların iç ve dış yüzeyleri korozyon direnci yüksek galvaniz sacdan mamuldür. Isı geri kazanım cihazlarında servis kapıları en kısıtlı mahallerde bile kolaylıkla erişilebilir şekilde tasarlanmıştır.

THRV serisi ısı geri kazanım cihazları 1000m3/h ile 5000m3/h hava debisi arasında yer alan 6 farklı debideki modelden oluşmaktadır.Cihazlar Avrupa Birliği direktiflerine uygun olarak üretilmiş olup, CE etiketlemesine sahiptir.

03 Teknik Özellikler

  1. GÖVDE

    THRV serisi ısı geri kazanım cihazlarında geleceğin standartları göz önünde bulundurularak bir gövde yapısı oluşturulmuştur. Özellikle cihazın verim kriterlerinin günümüz standartlarının üzerinde olması için tasarım yapılmıştır.

    Enerji tüketimi öneminin gün geçtikçe arttığı günümüzde cihaz içi basınç kayıpları minimize edilerek enerji tüketimleri aşağı çekilmiştir. THRV serisi ısı geri kazanımlarda yer alan fanların yerleşim şekli sayesinde cihaz içerisinde türbülans oluşumlarının önüne geçilmiştir. Kompakt bir yapıda olan THRV serisi ısı geri kazanım cihazları aynı zamanda düşük hava hızlarına da sahiptir.

    Bu şekilde cihaz içerisinde hem düşük cihaz içi basınç kayıpları yakalanmış olup, aynı zamanda cihazın yüksek verimli olması sağlanmıştır. Isı geri kazanımlarda cihazların çalışması esnasında yoğuşma oluşması durumunda oluşan yoğuşmayı drene etmek için cihazda drenaj çıkışı bulunmaktadır.

  2. FAN ÖZELLİKLERİ

    THRV serisi ısı geri kazanım cihazlarında yüksek verimli, aerodinamik olarak test edilmiş, yapısı gereği düşük ses seviyesine sahip AC fanlar (opsiyonel olarak EC fanlar) kullanılmaktadır. Kullanılan tüm AC fanlar 3 kademe hız ayarına sahip olup, mevcut kontrol ünitesi üzerinden vantilatör ve aspiratör tarafındaki fanlar ayrı ayrı olarak kontrol edilebilmektedir.

    Kullanılan tüm Fanlar Avrupa Birliği enerji verimliliği  direktiflerini karşılamaktadır.

  3. FİLTRE

    THRV ısı geri kazanım cihazlarında, cihaz modeline göre özel olarak dizayn edilmiş G4 sınıfı yüksek toz tutma verimine sahip yıkanabilir sentetik elyaf malzemeden mamül filtreler kullanılmaktadır.Filtrelere kolay ulaşım için her bir filtreye bir servis kapısı olacak şekilde dizayn yapılmıştır.

    Opsiyonel olarak filtrelerin kirliliğini ölçüp, kontrol paneline sinyal verecek şekilde alarm düzeneği oluşturmak mümkündür.

  4. ISI GERİ KAZANIM EŞANJÖRÜ

    THRV serisi ısı geri kazanım cihazlarında EUROVENT sertifikasına sahip çapraz akışlı alüminyum plakalardan mamül ısı eşanjörü kullanılmaktadır.

    Kullanılan ısı eşanjörlerin de düşük basınç kayıplarına sahip modeller tercih edilmiş olup bu şekilde cihaz içi basınç kayıpları minimize edilmiştir. Ayrıca seçilen ısı eşanjörlerin de ısı geri kazanım verimlerinin %40 -75 arasında olması konusunda hassasiyet gösterilmiştir.

  5. EBATLAR

  6. OTOMASYON VE KUMANDA PANELİ

    THRV ısı geri kazanım üzerinde tüm MCC-DDC panosunu içine alacak şekilde tasarlanmış pano ve ayrıca cihazdan 100m mesafeye kadar uzağa monte edilebilen kumanda paneli verilmektedir.

    THRV ısı geri kazanım cihazlarında kullanılan otomasyon kontrol sistemi içerisinde TERMOFAN tarafından tasarlanmış olan kart ve yazılım kullanılmaktadır. Kumanda paneli ile cihazda aç/kapa, 3 kademe vantilatör ve aspiratör hızlarını ayrı ayrı kontrol imkanı, ortam sıcaklığı set değeri girebilme imkanı, Otomatik olarak sıcaklık kontrolü imkanı sunulmaktadır.

    Kumanda paneli üzerinden opsiyonel olarak sunulan ayrı bir yazılım ile Günlük, Haftalık, Aylık ya da Yıllık olarak çalışma periyodu ayarı yapılabilmektedir.

  7. KANAL TİPİ ELEKTRİKLİ ISITICI

     

     

     

     

    THRV ısı geri kazanım cihazının kış koşullarında kullanılması esnasında iç mahalin konfor şartlarını bozmamak amacıyla üfleme sıcaklığının arttırılması için kanal tipi elektrikli ısıtıcı kullanılabilir.

    Kanal tipi ısıtıcılar THRV ısı geri kazanım cihazları için standart modellere getirilmiştir. Kanal tipi elektrikli ısıtıcılar kumanda paneli üzerinden girilen set değerine çalışmakta olup, kademe ayarı enerji verimlilik esasına göre otomasyon paneli üzerinden otomatik olarak ayarlanmaktadır.

  8. KANAL TİPİ SULU BATARYA

     

    THRV ısı geri kazanım cihazının kış koşullarında kullanılması  esnasında iç mahalin konfor şartlarını bozmamak amacıyla üfleme sıcaklığının artırılması için kanal tipi sulu batarya kullanılabilir.

    Sulu bataryanın kontrolü için opsiyonel olarak 3 yollu oransal motorlu vana TERMOFAN tarafından verilebilir ve vananın kontrolü THRV serisi ısı geri kazanım cihazı üzerinde yer alan otomasyon panosu üzerinden yapılabilmektedir.

04 3D Video

05 Diğer Ürünlerimiz

termofan